2017 Kawasaki Z650, Ninja 650 si Ninja ZX-10R primesc "intariri" de la Yoshimura si Graves Motorsports

31.03.2017

Aparitia unor noi modele in patrimoniul unor producatori majori, inseamna nu numai bucuria riderilor ca-si vor achizitiona motocicleta dorita, ci si a producatorilor aftermarket, care se grabesc sa puna la dispozitie diferite accesorii, multe pe gustul acelorasi rideri, care vor mai baga o data mana in buzunar.

In acest context, Kawasaki Z650 si Ninja 650, modelele 2017, vor primi o serie de accesorii precum kit-uri de evacuare sau de rearanjare a motocicletei de la renumitul producator aftermarket Yoshimura. Pentru doar 129 dolari, pretul de achizitie online, poti obtine Yoshimura Fender Eliminator Kit, destinat celor doua modele, astfel ca vor avea parte de o coada simpla si de efect. Dar se pare ca aici se opresc plusurile, caci schimband planul estetic cu cel util, acest kit afecteaza major modul in care apa e deviata atunci cand ploua. Altfel spus, apa, noroiul, pietricelele vor stropi in sus si vor ajunge pana pe saua pasagerului sau chiar pe spatele pilotului. Solutie? Sa nu te prinda ploaia, ca sa arati bine!

Apoi, Yoshimura propune un sistem de evacuare Yoshimura Race Series, care e prezent in doua versiuni: Race Alpha FS SS/SS/CF WF la 750 dolari sau Race Alpha SS/CF/CF WF la 820 dolari. Aici insa, incontestabil e vorba de utilitate. Sistemul nu numai ca scade greutatea sistemului de evacuare din fabrica la jumatate (!), facand motocicleta dvs. mult mai agila, dar si creste puterea maxima cu 6,5% si cuplul maxim cu 3,1%.

Comparativ cu sistemul original de 8 kg si ceva, Alpha FS din otel inoxidabil cantareste 4,12 kg, iar versiunea din fibra de carbon, doar 3,6 kg. In plus, se va simti ca esti in zona, gratie (din cauza?) unui sunet mai agresiv provenit dintr-un design tri-oval, cu finisaje de mare calitate si optimizat pentru debit maxim, conferind durabilitate si un service simplist. Cu toate acestea, Yoshimura spune ca acest kit nu este destinat uzului pe strada, ci doar competitiilor sau antrenamentelor in circuit inchis. Bingo! Asta inseamna, pe langa zgomot si ceva nivel de emisii mai ridicat, ceea ce ar scoate automat din conformitatea Euro4.

Ramanem in zona cvasi-competitionala, insa cu un alt producator aftermarket, un alt produs si un alt beneficiar. De la Graves (Grave Sport) vine noul Graves Titanium System destinat noului 2017 Kawasaki ZX-10R. Adica un sistem de evacuare, de asemenea. Construit din titaniu utilizat in industria aero-spatiala, prezinta conducte colectoare conice de precizie, tevi crossover in echilibru si suduri cu laser, fara urme de sudura.

Sistemul elimina convertorul catalitic din fabrica pentru stimularea puterii si minimizarea greutatii, deci din nou un gadget destinat curselor in circuit inchis, ca in situatia de mai sus. Sunt folosite capete de conducte cu chiulase puternic eloxate din aliaj. Totul in acest sistem a fost masurat, calculat, proiectat cu meticulozitate de chinez maniac si atentie de inginer Kawasaki, astfel ca s-a ajuns sa se ofere maximumul de putere posibil.

Rezultatul? 15 cp in plus la turatii medii si 25 cp in plus la capatul superior al rpm, cu aceleasi valori crescute si in ce priveste cuplul. Si Akrapovic a dezvoltat un sistem de evacuare pentru fiara ZX-10R, iar valorile obtinute sunt sensibil similare.

Graves Diamond Shaped Carbon Silencer inclus in acest sistem este similar cu ce se foloseste in fabrica, astfel ca aspectul motocicletei Kawasaki ramane aparent neschimbat. Se monteaza direct pe motocicleta, prin prinderea cu curelusa din carbon aproape invizibila, astfel ca cei mai multi nici nu vor observa transformarea pana cand isi va face de cap pe pista.

In privinta costurilor, Graves Kawasaki ZX-10R Full Titanium Performance Exhaust System, cu toate componentele, inclusiv cele hardware (n-am amintit ca se reconfigureaza si maparile in motor), se aseaza cuminte sub produsul similar Akrapovic, dar la o diferenta relativ mica, de 160 dolari. Adica sistemul Graves costa 2.349 dolari, iar cel de la Akrapovic, 2.509 dolari. Si inca ceva: este eliminata veriga dealer-ilor, sistemul Graves se pot comanda direct de pe site-ul GraveSport.com.EticheteStiri recente


01.02.2023

Preia stilul Kawasaki Racing Team pentru 2023!

Testele pe circuit au inceput deja pentru echipa KRT si, pentru a marca un start nou, riderii si per ...


19.01.2023

Tom Booth-Amos va concura pentru MOTOZOO RACING in sezonul 2023

Tom Booth-Amos va concura pentru Motozoo Racing la Campionatul Mondial Supersport 2023. Dupa o final ...


23.12.2022

MTM KAWASAKI TEAM confirma line up-ul de rideri pentru sezonul 2023

Privind cu optimism spre urmatorul sezon, echipa MTM KAWASAKI a dezvaluit line up-ul de rideri pentr ...