Restart de sezon pentru Kawasaki Racing Team

08.09.2022

Pauza de cinci saptamani pentru concurentii WorldSBK ajunge in curand la final, iar duoul format din Jonathan Rea si Alex Lowes se indreapta spre circuitul francez Magny Cours. Cursele sunt programate pentru 10 si 11 septembrie.

Cele mai competitive curse recente din cadrul Campionatului Mondial de Superbike au fost in runda a sasea desfasurata la sfarsit de iulie in Republica Ceha.

In ciuda unei lungi pauze in sezonul de campionat, perechea Lowes si Rea a fost ocupata: in primul rand, cei doi au fost finalisti pe podium la Suzuka 8 ore si apoi au participat la o sesiune de test Superbike pe circuitul Barcelona - Catalonia.

Pe masura ce ajungem la jumatatea sezonului, Rea este la doar 31 puncte de conducere. Irlandezul deja a securizat 15 podiumuri, inclusiv 5 victorii si cauta sa isi puna in continuare potentialul in valoare pe circuitul de 4411 km Magny Cours.

Lowes are un podium in prima cursa de la Donington Park din iulie si spera la acelasi rezultat in Franta pentru a se afirma in clasament. In lupta pentru titlu, Rea este al doilea cu 267 puncte si Lowes este pe locul 8 cu 113 puncte.

Magny Cours este un circuit foarte respectat unde au loc adesea runde Superbike si dispune de un numar aproape egal de curbe pe dreapta si stanga, cu multe contrasturi intre sectiunile cele mai rapide si cele doua portiuni in ac de par. Rea a castigat noua curse de Superbike pe circuitul Magny Cours, toate pentru Kawasaki.

Dupa runda din Franta, echipa Kawasaki Racing Team va avea parte de un weekend acasa pe circuitul Barcelona - Catalonia intre 23-25 septembrie.

Jonathan Rea a declarat: „Magny Cours este un loc grozav pentru startul acestei ultime parti din sezon. Este una dintre cele mai importante curse deoarece vom avea sase runde in succesiune foarte rapida. Este esential sa fiu foarte puternic, consistent si sanatos in toata aceasta perioada. Magny Cours este un circuit bun pentru echipa si pentru mine, iar motocicleta Ninja ZX-10RR se descurca bine aici. Am multe amintiri fericite. Pentru ca vine toamna, trebuie sa ne asteptam la orice din partea vremii. Noi vom fi pregatiti oricum. Dupa testul solid in urma cu cateva saptamani din Barcelona, simt ca avem o baza buna. Obiectivul este podiumul”.

Alex Lowes: „Am avut parte de cateva saptamani pentru a-mi reincarca bateriile. Am facut niste imbunatatiri si sunt motivat sa lupt pentru podium in a doua parte a campionatului. Magny Cours este mereu un circuit distractiv si aici am avut cateva rezultate bune in trecut. De abia astept sa ma reintorc alaturi de motocicleta mea ZX-10RR si sa lucrez cu echipa”.

 EticheteArticole recente


01.02.2023

Calatoriti cu stil in 2023 cu noile genti Kawasaki!

Kawasaki tocmai a lansat o gama extinsa de genti de inalta calitate pentru sezonul 2023, acoperind o ...


27.01.2023

Teste de iarna pentru echipa KRT - doua zile la Jerez

Jonathan Rea si Alex Lowes au dat restart pregatirilor din pre-sezonul Campionatului Mondial 2023 FI ...


03.12.2022

Test Kawasaki Racing Team scurt, dar cu bune rezultate

Vineri, 2 decembrie, riderii KRT - Jonathan Rea si Alex Lowes, au testat pe circuit motocicletele Ni ...