De la Z1 pana la Z650 - Familia Kawasaki Z sarbatoreste jumatate de secol

07.01.2022

La cincizeci de ani, dupa aparitia primului model Z, Kawasaki a anuntat lansarea a nu mai putin de cinci modele Z50 aniversare. Avandu-l ca stra-strabunic pe modelul iconic 1972 Super Four Z1, cele cinci editii speciale acopera un spectru larg de piloti, exercitand atractia popularei serii Z.

Stylingul dinamic Sugomi al lui Z900 a cucerit numerosi fani de la introducerea pe piata, datorita atitudinii agresive care se potriveste feedback-ului instant pentru rider pe care numai un model al gamei Z il poseda. Editiile de aniversare a 50 de ani de Supernaked Z900 sunt îmbracate in rosu aprins Firecraker Red, imprumutat de la Z1100GP, motocicleta Z racita cu aer care si-a impus suprematia in anii 1980. Aceasta nuanta de rosu, care se gaseste de asemenea si la legenda GPZ900R, a reprezentat semnatura constructorului la vremea respectiva. Un alt element distinctiv de mare clasa il reprezinta tuburile exterioare ale furcii care au primit finisaje aurii, plus cadrul pe negru lucios. Cu aceasta schema de culoare unica, motocicleta Z900 Z50 va fi disponibila pentru noul sezon in varianta cu putere maxima si in varianta 70kW A2, mai potrivita pentru riderii incepatori. Modelul Z900 incorporeaza instrumentar color TFT cu conectivitate Smartphone, moduri de putere, sistem de control al tractiunii KTRC si moduri de putere selectabile (Full/Low), precum si lumini complete LED.

Prietenos cu riderii A2, modelul Z650 cu al sau sasiu ingust si motor cu 2 cilindri in paralel este un favorit in randul unei largi tipologii de piloti, indiferent de nivelul de experienta. Vine echipat cu far frontal LED, display TFT si conectivitate Smartphone. Vopseaua pe rosu viu, special aleasa pentru aceste editii aniversare, face ca stylingul agresiv Supernaked Z sa fie chiar si mai indraznet. Accentele pe albastru inchis si argintiu pun in valoare vopseaua rosie si, la fel ca modelele anterioare, se combina armonios cu emblema „Z” si cu logo-ul Kawasaki cu finisaje aurii, diferentiindu-se astfel de variantele lor standard. Adaugati la toate acestea jantele pe rosu cu benzi argintii, saua cu piele speciala si sigla comemorativa „Z 50th” pe aripa fata si veti obtine un pachet complet.

Kawasaki extinde limitele scenei Retro Sport, revenind la radacinile brandului Z si alege rosul iconic „Fireball” al lui Z1 original pentru editiile aniversare 50 ale modelelor retro sport Z900RS si Z650RS. S-a folosit o tehnica speciala de vopsire pentru aceste motociclete Kawasaki. Culorile „bomboana” ale rezervorului si ale caroseriei sunt aplicate in straturi pentru a scoate in evidenta o textura profunda, lucioasa, care sporeste frumusetea deosebita a acestor vehicule pe doua roti. Complimentand schema de culoare bogata, cadrele ambelor modele au finisaje negre lucioase si sa din piele speciala, diferita de cea a versiunii standard, precum si cusaturi de culori diferite. Ambele motociclete dispun de jante aurii si emblema „Double Overhead Camshaft” reminescente ale trecutului, in timp ce logo-ul „Z 50” apare pe rezervor. In plus, capacele motorului de pe parti ale motocicletei Z900RS infatiseaza emblema „DOHC”.

Rar se intampla ca o familie de marca sa dureze o decada, mai ales cinci, insa seria Kawasaki Z a trecut testul timpului. Pentru sezonul 2022, gama include cinci modele Z50 care stabilesc o legatura speciala intre Kawasaki si fanii sai, vechi sau noi.

Z50 Scheme de culoare aniversare:
- Z900 / Z900 70 kW= FIRECRACKER RED
- Z650 = FIRECRACKER RED
- Z650RS = CANDY DIAMOND BROWN
- Z900RS = CANDY DIAMOND BROWNEticheteStiri recente


19.01.2023

Tom Booth-Amos va concura pentru MOTOZOO RACING in sezonul 2023

Tom Booth-Amos va concura pentru Motozoo Racing la Campionatul Mondial Supersport 2023. Dupa o final ...


23.12.2022

MTM KAWASAKI TEAM confirma line up-ul de rideri pentru sezonul 2023

Privind cu optimism spre urmatorul sezon, echipa MTM KAWASAKI a dezvaluit line up-ul de rideri pentr ...


13.12.2022

2023 Kawasaki Z900RS SE

Kawasaki Z900RS SE este raspunsul pentru riderii care apreciaza mostenirea old-school, o motocicleta ...