Record de 333 km/h pe circuitul IOTT cu o motocicleta Kawasaki Ninja H2R

12.06.2015

Kawasaki a promis ca-si va dezlantui bestia Ninja H2R in cadrul evenimentelor din cadrul Isle of Man TT care s-a derulat si se deruleaza intre 30 mai si 12 iunie, mai exact in cadrul unei parade organizate de constructorul japonez. O ocazie extrem de nimerita, consideram noi, de a vedea aceasta forta motorizata pe un traseu semi-conventional si cunoscut ca foarte dur, unde iata ca a fost atinsa o viteza neverosimila: peste 330 km/h.

Hyper-bike-ul Kawasaki Ninja H2R, pilotat de James Hillier, s-a prezentat cu modificari minore fata de modelul de baza, mai exact s-a umblat la suspensii pentru ca acestea sa fie adaptate rularii pe sosea. Circuitul de pe Insula Man, care inconjoara muntele Snaefell Mountain din mijlocul insulei inseamna in realitate soseaua de aproape 40 de mile lungime pe care in restul zilelor din an locuitorii circula in treburile lor. De aceea am spus la inceput ca circuitul TT e unul semi-conventional, deoarece nu are constructia unei piste de curse de super-bike-uri, insa nici departe nu este.

The Sulby Straight reprezinta segmentul cel mai rapid din circuitul IOTT, pe care in conditii meteorologice normale nu e ceva ciudat sa vezi marile Superbike-uri si motociclete Senior TT cum se apropie si chiar depasesc bariera de 200 mph (321-322 km/h) pe o lungime de ceva mai mult de o mila. Exact pe acest segment, ieri 11 iunie a fost doborat recordul absolut de pana acum, Hillier calare pe fiara Ninja H2R atingand viteza inregistrata oficial de 206 mph, adica 331,5 km/h. Neoficial, aplicatia Strava a inregistrat o viteza medie de 176,2 km/h, insa fiind vorba de un tur demonstrativ, nu s-a pus problema ca Hillier sa piloteze constant si in forta.

Mai interesant este altceva: zvonurile spun ca pilotului Quattro Plant Kawasaki, James Hillier i s-a impus din partea constructorului japonez s-o ia usor, sa nu forteze hyper-bike-ul, ceea ce imediat a aprins imaginatia spectatorilor si ulterior a fanilor cum ca 206 mph nu e nicidecum maximul din ceea ce poate in realitate Ninja H2R. In consecinta, e clar ca fanii asteapta acum cu nerabdare o cursa test, in care masinaria de peste 300 cp sa fie pilotata de cineva suficient de brav (si cu doza de nebunie aferenta) incat s-o duca la limite.

Inutil de precizat ca cei care au asistat la cursa-parada a Kawasaki Ninja H2R au fost puternic impresionati sa vada acest model la treaba si probabil ca aceia care s-au aflat pe sectorul Sulby Straight nu si-au revenit nici pana in prezent, desigur daca au fost pe faza cand o chestie negru cu verde pe doua roti a fulgerat prin fata lor cu o viteza de peste 330 de km/h.

Suntem foarte convinsi ca Ninja H2R reprezinta inceputul in privinta hyper-bike-urilor cu motoare supercharged si ca pe viitor Kawasaki va oferi multe lucruri interesante.EticheteStiri recente


01.02.2023

Preia stilul Kawasaki Racing Team pentru 2023!

Testele pe circuit au inceput deja pentru echipa KRT si, pentru a marca un start nou, riderii si per ...


19.01.2023

Tom Booth-Amos va concura pentru MOTOZOO RACING in sezonul 2023

Tom Booth-Amos va concura pentru Motozoo Racing la Campionatul Mondial Supersport 2023. Dupa o final ...


23.12.2022

MTM KAWASAKI TEAM confirma line up-ul de rideri pentru sezonul 2023

Privind cu optimism spre urmatorul sezon, echipa MTM KAWASAKI a dezvaluit line up-ul de rideri pentr ...