Provocarile noului circuit din Argentina

11.10.2018

Noul circuit argentinian El Villicum se alătură calendarului de raliuri Superbike pentru penultima rundă din Campionat, 12 -14 octombrie.

Circuitul din San Juan a primit omologarea din partea FIM la finalul sezonului trecut. Lucrările pentru acest circuit au început în 2016 sub supravegherea arhitectului Leonardo Stella. Astfel, Argentina devine a 26-a țară care găzduiește o rundă din Campionatul Mondial de Superbike, iar entuziasmul local este cu atât mai mare cu cât seriile vizitează America de Sud pentru prima dată.

Noul circuit măsoară 4,2 km și deține 19 curbe, dintre care 11 stânga și 8 dreapta. Este situat pe celebra autostradă Route 40, drumul de 5000 km care se întinde din zona munților Anzi spre sudul Argentinei.

San Juan este deja un nume cu tradiție în istoria motorsportului, cu Raliul Dakar care a traversat localitatea în ultimii ani și cu circuitul El Zonda unde au loc diferite evenimente destinate curselor cu motociclete.

În calitate de CEO al grupului OSD, Orly Terranova a precizat că „este o oportunitate pentru ca Argentina să aibă mai mulți rideri concurenți, pe măsură ce se va dezvolta o platformă grozavă pentru motociclismul argentinian și latin-american. Fără îndoială, noul circuit El Villicum va genera un impact pozitiv în regiunea Cuyo, crescând nivelul turismului în San Juan”.

Ramane de vazut cum se vor descurca motocicletele Kawasaki, Ducati, Aprilia, Yamaha si restul modelelor de competitie pe noul circuit! 

 

 EticheteStiri recente


01.02.2023

Preia stilul Kawasaki Racing Team pentru 2023!

Testele pe circuit au inceput deja pentru echipa KRT si, pentru a marca un start nou, riderii si per ...


19.01.2023

Tom Booth-Amos va concura pentru MOTOZOO RACING in sezonul 2023

Tom Booth-Amos va concura pentru Motozoo Racing la Campionatul Mondial Supersport 2023. Dupa o final ...


23.12.2022

MTM KAWASAKI TEAM confirma line up-ul de rideri pentru sezonul 2023

Privind cu optimism spre urmatorul sezon, echipa MTM KAWASAKI a dezvaluit line up-ul de rideri pentr ...