2016 Kawasaki Ninja H2 cu un nou look!

2016 Kawasaki Ninja H2 cu un nou look!

26.10.2015

Kawasaki a dat lumii de stire ca modelul 2016 Ninja H2 va beneficia de un look nou special, adica un tratament cu “bold new graphics”, concret o schema de culori pe care constructorul japonez a denumit-o “Mirror Coated Spark Black”.

Din clipul video promotional al 2016 Kawasaki Ninja H2 intrevedem o silueta intunecata si foarte agresiva. In fine, la fel de agresiva precum era si in primul an de viata, doar ca schema neagra de culoare ii confera o imagine amenintatoare.

Nu pare ca exista alte imbunatatiri, insa acum sincer: ce imbunatatiri ar putea primi un superbike de strada, posesorul unui motor supercharged, gandit pana in ultimul milimetru numai pentru performanta?

Marea noutate legata de Kawasaki Ninja H2 vine din zona vanzarilor si se exprima printr-o cerere destul de ridicata a modelului, in ciuda pretului ridicat (25.000 de dolari in SUA, 25.000 euro in Europa), insemnand ca cea mai avansata din punct de vedere tehnologic motocicleta pentru strada isi merita cu prisosinta banii.

Iar acest interes deosebit mai inseamna ceva: nu ar fi deloc o surpriza sa vedem cum se transforma intr-o motocicleta de productie. Atunci cand a fost lansata, Ninja H2 (la fel ca si sora sa de curse, H2R) a fost prevazuta a fi parte dintr-o serie limitata, vanduta pe principiul “primul sosit, primul venit”. Cumparatorii nu au putut sa vada modelele expuse in showroom-uri, fiind nevoiti sa-si lase intreaga incredere pe mainile Kawasaki atunci cand au facut comanda, singurele modele fiind cele vazute in diverse show-uri de motociclete sau pe masura ce incepeau sa populeze soselele.

Mai tarziu, in luna aprilie a acestui an, Kawasaki a anuntat ca va primi noi comenzi, fara sa precizeze sau sa lase de inteles cate modele va mai fabrica. Doar ca era de data asta vorba numai despre modelul de strada, H2, despre H2R planand misterul. Deci, se pare ca prezentarea versiunii 2016 in schema coloristica “Mirror Coated Spark Black” apare ca un acord tacit de prelungire a vanzarilor. Potrivit unor surse neoficiale din jurul Kawasaki Italia, pentru 2016 sunt prevazute a fi construite 500 de bucati, fara sa se stie cate au fost deja vandute.

Aceleasi surse au indicat ca de la inceput a existat un mare interes pentru ambele versiuni ale motocicletei (H2R costa dublu fata de sora de strada), cu foarte multi clienti bogati facand comenzi peste comenzi. Calitatea se plateste, nu?

Specificatiile raman, deci, aceleasi, inclusiv pretul. Va fi interesant de urmarit (cu tot ocultismul constructorului japonez in privinta vanzarilor) daca noua schema de culori va prevala in fata celei traditionale si glorioase. Poate si o mica bataie de cap suplimentara in polishare si intretinere, caci pe suprafetele negre intotdeauna se vad mai clar zgarieturile, dar in orice varianta, H2 ramane o motocicleta aratoasa si pretentioasa.

Pentru cei disperati dupa + 300cp, din pacate nici o veste pana in acest moment, daca H2R ar avea sanse de a aparea intr-un numar suplimentat, ca sa nu mai vorbim de productia de serie.

Te-ar putea interesa si:

2023 Kawasaki Z650

Kawasaki Z650 invoca spiritul Z: styling Sugomi indraznet, control usor si putere accesibila! Pe lista de noutati pentru sezonul 2023 se gasesc luminile LED complete, KTRC Traction Control si displayul color TFT. O motocicleta Kawasaki care ofera ins...

Citeste mai mult