Echipa Kawasaki participa in Campionatul Mondial de Enduro

Echipa Kawasaki participa in Campionatul Mondial de Enduro

15 April 2024

A fost un inceput ploios pentru sezonul Campionatului Mondial de Enduro 2024 in weekendul din 6 si 7 aprilie la Fafe, Portugalia. Dupa cativa ani de absenta in aceasta clasa de curse, Kawasaki a participat la o cursa EnduroGP, iar echipa MGR Racing sustinuta de Kawasaki Motors Italia a trimis trei piloti Davide Soreca, Aleksander Bracik si Herman Ask.

Cele doua zile de curse au fost structurate in peste trei lap-uri si un total de noua teste speciale pe zi; un test extrem si complicat, un test cross rapid si un test tehnic enduro, de repetat de trei ori. Asa a obtinut Kawasaki Marele Premiu. Vremea nu a fost ingaduitoare sambata si duminica, iar acest lucru a condus la situatii schimbatoare in timpul riding-ului pe durata celor doua zile de curse.

David Soreca s-a impus in categoria Enduro 1, clasificandu-se in Top 10 in clasa in ambele zile. El a reusit sa incheie pe pozitia a noua sambata si pe opt duminica, la bordul motocicletei sale Kawasaki KX250X.

Aleksander Bracik a avut parte de un debut dur avand in vdere nivelul tehnic al evenimentului si conditiile de vreme aspre. In ciuda acestor aspecte, Aleksander s-a descurcat bine la toate testele speciale, concluzionand ambele zile ale cursei cu putine probleme, in timp ce a capatat experienta pentru urmatorul Grand Prix.

Herman Asl a incheiat cu brio ambele zile in Top 10 la categoria Juniori 2. El s-a clasat pe zece sambata si pe noua duminica, fiind optimist in ceea ce priveste urmatoarea provocare alaturi de echip.

Managerul Echipei de Curse MGR, Enrico Garelli, a comentat: „A fost o zi complicata din cauza vremii si conditiilor in care s-au desfasurat testele speciale. Davide, Aleksander si Herman au depus eforturi considerabile. Pentru urmatorul GP, scopul este sa schimbam ceva cu privire la pozitiile in clasamente. Oricum, sunt multumit de performanta riderilor nostri, de motociclete si de intreaga echipa care a muncit din greu”.


Echipa Kawasaki are ca obiectiv sa urce in clasament in Campionatul Mondial de Enduro

Te-ar putea interesa si:

Conducatorii auto romani cu permis categoria B vor avea posibilitatea sa conduca o noua categorie

In atentia Senatului a intrat de curand un proiect de act normativ care propune ca soferii romani cu permis de categoria B sa poata conduce si motociclete cu cilindree de maximum 125 cc. Este o schimbare majora in domeniul permiselor de conducere in ...

Citeste mai mult