Haslam se alatura KRT din 2019

Haslam se alatura KRT din 2019

26 September 2018

Riderul Leon Haslam, 35 de ani urmeaza sa faca parte din echipajul KRT pentru a completa linia de piloti in Campionatul de Superbike 2019, avand in vedere ca Tom Sykes cauta alte oportunitati pentru urmatorul sezon. Haslam a mai facut echipa cu Jonathan Rea in trecut cand ambii concurau pentru Honda.

„Multumesc Kawasaki pentru aceasta sansa. Sa revin in competitia de Superbike este un lucru pe care mi-l doresc. Dupa ce am inscris victorii, recorduri pe tur si pozitii in pol de-a lungul a sapte ani, va fi grozav sa concurez din nou in raliurile WorldSBK. Sustinerea Kawasaki pe parcursul celor trei ani de participari in Campionatul de Superbike Britanic si prin KHI la raliul de anduranta Suzuka 8 Ore a fost exceptionala. Sezonul viitor va aduce noi provocari intrucat competitia intre producatori continua sa se desfasoare la cel mai inalt nivel, insa sunt optimist ca avand in spate o echipa de succes si profesionisti ne vom bucura de victorie”.

Pilotul motocicletei JG Speedfit Kawasaki ZX-10RR a participat impreuna cu Team Green - Rea si Kazuma Watanabe la sfarsitul lui iulie la cea de-a 41-a editie Suzuka 8 Ore. Haslam a acumulat o vasta experienta in raliurile Superbike, obtinand pana acum cinci victorii si 39 de podiumuri. Recent a concurat in rolul de wild card pentru Kawasaki la evenimente WorldSBK, jongland intre angajamentele fata de Kawasaki Motors UK.

Cel mai bun sezon in Campionatul Superbike al lui Haslam a fost 2010. El va lucra cu KRT incepand cu testele din iarna.

Managerul de echipa Guim Roda a declarat:„Este greu de inlocuit un pilot de talia lui Tom si decizia finala de a-l desemna pe Leon pentru sezonul 2019 a fost luata dupa ce am considerat mai multi factori. In spatele acestei hotarari exista o strategie complexa, iar pentru a indeplini obiectivele echipei am considerat ca Leon este cel mai potrivit rider. KHI stie, eu stie, el stie, seful de echipa Marcel Duinker stie de asemenea ca Leon ia o mare raspundere asupra sa, iar la varsta de 35 de ani, are parte de cea mai mare sansa pentru a dovedi ca inca are ce sa aduca in plus. Avem o idee clara despre contributia sa si personal sunt motivat sa folosesc experienta lui”.

 

 

 

Te-ar putea interesa si:

Kawasaki a dezvaluit modelele 2024 KX450 si KX450X

Kawasaki are o abordare caracteristica „full gaz” pentru sezoanele MX si X 2024, anuntand mult asteptata gama de motociclete de competitie de mare capacitate.KX450 conduce in clasa 450 cm3 si se bucura de prima schimbare completa in cinci ani. ...

Citeste mai mult