Rezultate notabile pentru pilotii Kawasaki - motocross

Rezultate notabile pentru pilotii Kawasaki - motocross

11 April 2019

După rundele din Seattle și Houston din cadrul raliurilor AMA Supercross, riderii Kawasaki s-au prezentat pe stadionul Nissan din Nashville, Tennessee.

Eli Tomac nu și-a dezamăgit nici de această dată fanii. El a reușit să impresioneze audiența alături de motocicleta KX™450 obținând primul loc la clasa unde concurează. Deși la început părea a nu-și găsi ritmul în timpul sesiunii de practică unde s-a calificat pe poziția a șasea, la prima cursă de încălzire Tomac a ajuns fără probleme în frunte unde s-a menținut aproape tur de tur până când circumstanțe nefavorabile l-au trimis în LCQ, ultima șansă la calificări. Acest lucru nu i-a oprit ascensiunea, iar la Marele Eveniment a profitat de unele greșeli din partea adversarilor pentru a-și consolida poziția în clasamentul 450SX.

Joey Savatgy a obținut victoria în runda de încălzire la clasa 450SX, a doua din cariera sa.

Supranumit „Regele Supercross-ului”, Jeremy McGrath a fost prezent la cursa inaugurală din Nashville în calitate de oaspete special și a luat parte alături de Savatgy și de Tomac la ceremonia de deschidere. Publicul a fost martor la un show deosebit, McGrath executând trick-ul Nac-Nac cu care a impresionat prima dată în 1994. El a pilotat o motocicletă Kawasaki KX450.

„A fost o competiție strașnică! La început am reușit să depășesc concurența, dar apoi am ajuns în LCQ și de aici până să câștig Marele Eveniment a fost completă nebunie. Nu pot mulțumi îndeajuns echipei Monster Energy Kawasaki care mi-a fost alături”, a declarat Eli Tomac.

Riderii se îndreaptă în Denver pentru următorul raliu Supercross.