Valentino Rossi pe lista evazionistilor fiscali

Valentino Rossi pe lista evazionistilor fiscali

13 February 2015

Valentino Rossi este in topul listei motociclistilor de curse, fiind unul dintre cei mai cunoscuti si talentati piloti din istorie. Insa, de curand a fost lansata o noua lista in care Rossi cu siguranta nu ar vrea sa faca parte. Potrivit ziarului francez Le Monde, numele lui Rossi apare pe lista “Falciani List”, o lista emisa de Banca Britanica HSBC, a suspectilor de frauda fiscala.

Avocatul lui Valentino Rossi, Claudio Sanchironi, a recunoscut faptul ca acesta a fost implicat in trecut intr-o serie de probleme fiscale, mai ales cea legata de resedinta sa din Londra. Insa, Sanchironi a subliniat faptul ca Valentino Rossi a rezolvat deja aceasta problema in 2008, toate acuzatiile fiind retrase impotriva legendarului italian. Tatal pilotului, Graziano Rossi, a confirmat declaratiile lui Sanchironi, spunand presei italiene Insella ca fiul sau a platit o amenda in valoare de 30 de milioane de euro pentru a se retrage acuzatiile.

Daca ceea spun Sanchironi si Graziano este adevarat, atunci Rossi nu ar trebui sa fie ingrijorat de “Falciani List”. Sa speram aceasta problema se va elucida inainte de inceperea noului sezon MotoGP.

Nu conteaza ce faci, daca esti un om de succes sau nu, este indicat sa nu fi luat in vizorul IRS sau orice alta agentie fiscala. Veniturile lui Valentino Rossi se bazeaza mult si pe imaginea si reputatia sa. Este inca neclar daca numele sau a aparut in “Falciani List” datorita problemelor din Londra. Este posibil ca International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), cei care au desfasurat ancheta, sa fi descoperit ceva care este cunoscut sub numele "SwissLeaks", informatii ce nu au fost inca dezvaluite public.