2019 W800 - aer old-school si performante moderne

2019 W800 - aer old-school si performante moderne

18 December 2018

Motocicletele 2019 Kawasaki W800 Street și W800 CAFE au fost dezvăluite în Europa la show-ul 2018 Motorcycle Live, 22 noiembrie a.c. Look-ul clasic și performanțele moderne ale variantei Kawasaki W800 Café au putut fi admirate de asemenea în cadrul 2018 EICMA. Noul model cu look standard W800 este mai accesibil decât popularul Z900RS. Ambele variante, street și cafe sunt conforme cu normele Euro4 și aduc modificări tehnice și de styling numeroase. Cele două motociclete dispun de un șasiu și frâne noi, inclusiv de un disc spate ceea ce constituie o premieră pentru un model W, la care se adaugă sistemul ABS și nu în ultimul rând luminile LED.

Pentru a întări ideea că „originalul niciodată nu se demodează”, atât motocicleta 773 cm3 W800 Street cât și versiunea CAFE au rădăcini puternice în modelul W1 650 lansat în 1966 care a fost la vremea respectivă vehiculul în patru timpi de cea mai mare capacitate construit în Japonia. Când a fost lansat pe piață, primul W1 a reprezentat un competitor serios pentru cele mai populare motociclete parallel-twin din UK, cum ar fi de pildă Triumph Bonneville și Norton Atlas.

Seria W inspirată de motocicletele retro britanice revine în 2019 aducând în prim plan un model cu motor cu cilindri în V pe răcire cu aer care poate constitui o alternativă la binecunoscuta motocicletă Z900RS.

Producția de motociclete de serie W a fost întreruptă pe parcursul anilor, iar acum se pare că iese iar din anonimat grație trendului care face vizibil stilul retro.


Motocicleta W800 Cafe se bazează pe un motor parallel-twin 773cc SOHC cu răcire pe aer cuplat la o cutie manuală cu 5 viteze. Deține ambreiaj Assist and Slipper ceea ce înseamnă că schimbarea vitezelor nu mai are nimic în comun cu modelul care rula acum jumătate de secol.

Disponibile și pentru posesorii de permis A2, cu o putere maximă de 35kW, noile W800 Street și W800 CAFE cu aer clasic pot fi parteneri de deplasare ideali și pentru piloții veterani în căutarea unei motociclete ușor de manevrat și accesibile.

Kawasaki a introdus modelul W650 în 1999, acesta metamorfozându-se mai târziu în W800 pentru a ieși din producție in 2016. W650/W800 a pătruns pe piață cu mult înainte ca trendul retro reînviat să cucerească noi adepți. Producătorul revine acum cu W800 CAFE pentru sezonul 2019 pe piața din SUA și Europa.

Apariția lui W800 a fost salutată ca reîntoarcerea la modelul big bike japonez original W1, care a fost o sursă de inspirație și pentru alte motociclete de legendă ca Z1 și sportiva Ninja H2.

Putem aprecia că gama de motociclete old-school ale casei japoneze s-a îmbogățit cu un model cu specificații tehnice aduse la standardele actuale, dar care conservă styling-ul și nota auditivă autentice.

Dintre tehnologiile implementate motocicletei W800 CAFE fac parte motorizarea conformă Euro4, ambreiajul Assist and Slipper Clutch, Kawasaki Advanced Dynamic Analysis Designed Frame, farurile cu lumini LED etc.

Kawasaki Genuine Accessories (KGA) - riderii pot personaliza motocicleta W800 CAFE cu accesorii diversificate pentru confort sau utilitate (Ergo-Fit, rack-uri pentru depozitarea bagajelor, mânere încălzite etc.).

Modelul 2019 Kawasaki W800 CAFE este disponibil cu schemele de culoare Metallic Magnesium Gray / Galaxy Silver.
Ca detalii moderne, trecem în revistă luminile LED, ecranul multifuncțional LCD și sistemul ABS.


Modele concurente: Ducati Scrambler Cafe Racer și BMW R nineT, Triumph Street Cup, Royal Enfield.

Dacă motocicleta W800 se va bucura de aceeași popularitate precum faimoasa Kawasaki Z900RS, producătorul se va putea laudă cu încă un model în stil retro de senzație.